Developing an efficient and sustainable biomass supply chain in 5 European Nature Parks

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in i18n_book_navigation_set_breadcrumb() (line 226 of /home/au2m8645/public_html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in i18n_book_navigation_preprocess_i18n_book_navigation() (line 429 of /home/au2m8645/public_html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in i18n_book_navigation_preprocess_i18n_book_navigation() (line 430 of /home/au2m8645/public_html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module).

Raising Awareness

OZAVEŠČANJE IN RAZVIJANJE METODOLOGIJ ZA REŠEVANJE LOKALNIH NAVZKRIŽIJ

Eden največjih izzivov projekta je razviti transparenten proces odločanja, temelječ na znanstvenih podatkih, analizi informacij in tveganj, ki vodijo do razpršene (raznolike) družbene sprejemljivosti in izogibanja konfliktom.
Vse to je mogoče doseči s pristopom, ki spodbuja izmenjavo ciljev in skupno načrtovanje s  ključnimi lokalnimi akterji (deležniki). Ta pristop dokazano postaja temeljna zahteva za premagovanje ene izmed glavnih ovir, ki utegnejo nastati med uresničevanjem projekta: pomanjkljiva transparentnost procesov odločanja vodi do določenih posegov, ki jih domačini skoraj vedno dojemajo kot vsiljive ali potencialno nevarne za okolje, zdravje in krajino.
Iz tega razloga bo projekt BIOEUPARKS razvil metodologijo s kombinacijo srečanj, pogovorov, izmenjavo mnenj in skupnega načrtovanja, vse to z namenom, da se odpravijo družbena navzkrižja, ki lahko izbruhnejo med resnimi strukturnimi posegi.

Pregled načrtovanih dogodkov:

2 dogodka ozaveščanja za vsak krajinski park, skupaj 10 dogodkov ozaveščanja v celotnem projektu

4 okrogle mize za vsak krajinski park, 20 okroglih miz v celotnem projektu

45 posebnih sestankov za pripravo Memorandumov o soglasju

Adidas